Groft sagt er en burger egentlig bare en bolle med bøf i samt forskelligt fyld som fx ristet løg, ketchup, remoulade, salat, tomat og agurk ? men hvorfor stoppe dér?
Vi har igennem tiden udviklet en del opskrifter på burger, som tager udgangspunkt i årstidens råvarer og som udgør et sundt alternativ til de burgere, du kan købe dig til.
Lad dig inspirere til at lave hjemmelavede burgere, som eventuelt kan kombineres med fritter. Ramsløg vokser i mange danske bøgeskove og kan kendes på den meget kraftige løglugt. Det første du gør er at form kødet til 6 flade bøffer (ca. 7 cm i diameter). Lad ca. 10 g af smørret blive gyldent i en pande. Steg bøfferne ved jævn varme ca. 3 min. på hver side – skru op til kraftig varme, når bøfferne bliver vendt. Drys med salt og peber. Tag panden af varmen og fordel osten på bøfferne. Læg låg på panden eller dæk med alufolie og lad osten smelte – det tager ca. 4 min.
Rør resten af smørret sammen med de hakkede ramsløgblade.
Rist bollerne på en brødrister og flæk dem. Smør de lune boller med ramsløgsmør og læg dem sammen om de hele ramsløgblade, bøffer med ost, og en blanding af tomat-, agurke- og radisetern. Stik evt. pinde midt igennem burgerne, så de ikke vælter
Se flere opskrifter på nettet
.